Interviews

Intermat | Het menselijk kapitaal in een onderneming is van groot belang

Intermat specialiseert zich in het verkopen en verhuren van bouwmateriaal. Met 5 vestigingen verspreid over Vlaanderen en dankzij de meer dan 25 jaar ervaring in de bouwwereld helpen ze klanten steeds om de correcte keuze te maken. We spraken met Tom Verhulst, CEO en eigenaar van Intermat, over zijn ervaring met Bright Potentials.
Lees meer
Op de werkvloer

Het belang van ambassadeurs in de organisatie

Ambassadeurs zijn medewerkers die mee jouw boodschap kunnen verspreiden in hun eigen netwerk. Dit zorgt ervoor dat jouw boodschap een groter bereik krijgt, maar ook als relevanter wordt aanzien. In deze blogpost, geven we meer inzicht in het waarom en hoe alsook 7 tips bij de praktische toepassing ervan.
Lees meer
Op de werkvloer

Zo ga je voor doeltreffende communicatie op de werkvloer

Communicatie: een bijzonder eenvoudig en courant begrip dat een gigantische lading dekt. Het valt niet te ontkennen dat heel veel discussies of verkeerde opvattingen ontstaan door miscommunicatie. Hoe ontstaat die miscommunicatie dan? Waar of wat loopt er verkeerd en kunnen we dit vermijden? We geven je hier graag enkele inzichten en eenvoudige tips mee waarmee je doeltreffend kunt communiceren.
Lees meer
Op de werkvloer

Aan de slag met het evaluatiegesprek

Het evaluatiegesprek, wat doen we daar nu mee? We merken dat verschillende organisaties hun jaarlijkse evaluatiecyclus willen vernieuwen. Ook zien we dat werkgevers een aantal aspecten van het evaluatiegegeven sterk in vraag stellen. Wordt dat nog wel gedaan, evalueren?
Lees meer
Varia

Hoe maak je het verschil met jouw employee journey?

Een goede employee journey zorgt voor meer omzet, minder verloop en minder verzuim. In dit artikel lichten we toe wat een employee journey specifiek is, hoe je deze kan uitwerken in jouw organisatie en hoe je als hierin het verschil kan maken.
Lees meer
Solliciteren

Solliciteren zonder ervaring: hoe pak je het aan?

Je hebt net je fel gegeerde diploma behaald na enkele jaren zwoegen en staat te popelen om de arbeidsmarkt te veroveren. Maar dan stoot je op tal van toffe jobaanbiedingen waar tonnen ervaring vereist is. Laat je hierdoor zeker niet ontmoedigen en gooi al je troeven in de strijd.
Lees meer
Op de werkvloer
Varia

Uitstelgedrag: pak het meteen aan

Iets uitstellen is van alle tijden, maar is de laatste jaren door verschillende factoren zoals meer stress of meer afleiding door sociale media nog steeds aanwezig in ons leven. Wat is de oorzaak eigenlijk van ons uitstelgedrag en hoe gaat ik er het beste mee om? Enkele tips lees je hieronder.
Lees meer
Varia

In 4 stappen naar een praktisch HR-beleid

Alles start bij een HR-beleid dat de verbindende factor is tussen mensen en organisatiedoelstellingen. Maar hoe start je met een praktisch HR-beleid? We helpen jou op weg via 4 eenvoudige stappen.
Lees meer
Op de werkvloer
Varia

Hoe zet je in op interne mobiliteit in jouw organisatie?

Inzetten op interne mobiliteit kan de sleutel bieden om de huidige medewerkers gemotiveerd te houden en ze niet te verliezen aan de concurrentie. In deze blogpost leggen we uit waarom inzetten op interne jobrotatie belangrijk is en hoe je als organisatie hiermee van start kan gaan.
Lees meer