Ingeborgh Haghedooren van Actum

Met meer dan 15 jaar ervaring in elke industrietak, is Actum de one-stop-shop voor het onderhoud en de modernisering van technische installaties. Wij spraken met Ingeborgh (operationeel verantwoordelijke HR) bij Actum Services over het verloop van het HR-Traject bij Bright Potentials.

 

1. Wat heeft onze dienst jou opgeleverd?

Het was waardevol want er is tijd genomen om over bepaalde zaken wat dieper in te gaan. We hebben vooral veel gehad aan de workshops met Anne-Sophie. Dit was een denkoefening samen met de zaakvoerder die we eigenlijk nog nooit gedaan hadden. Zo hebben we even stilgestaan bij de zaken die we kunnen structureren binnen onze organisatie zoals bv. functieomschrijvingen.

Ik heb mezelf ook beter leren kennen doorheen het HR-Traject bv. wat wil ik in mijn rol en wat kan ik doen voor de organisatie? Daarnaast heb ik de zaakvoerder en collega's beter leren kennen door zaken te delen zoals visies. Het heeft veel in gang gezet zoals wil tot verdere professionalisering.

 

2. Hoe heb jij werken met Bright Potentials ervaren?

Het werken hebben we goed ervaren. Het is rechttoe rechtaan iets wat perfect aansluit bij onze organisatie.

 

3. Welk aspect vond je het meest waardevol? Of, Wat bevalt jou het meeste aan het product?

Op korte termijn zou ik zeggen alles wat te maken heeft met Performance Management. Omdat we dit heel actief aan het implementeren zijn en we zien ook dat dit heel hard aanslaat. Bijvoorbeeld implementatie van evaluatiegesprekken en daar doelstellingen durven aan geven.

We merken dat het voor bedienden heel moeilijk is om doelen te stellen maar ook naar arbeiders toe. We zien zelf dat arbeiders meer willen reflecteren en investeren om te groeien.

Als we kijken op de lange termijn is dat het duidelijk maken van de strategie. Wat is onze missie, visie, waar willen we naartoe binnen 5 jaar. Dit willen we effectief gaan communiceren. Het geeft onze organisatie een houvast om naartoe te werken nu het benoemd wordt.

Ingeborgh Haghedooren van Actum op het bedrijf

4. Wat is de reden dat je gelooft in goed HR-beleid?

Als je ergens wil geraken als organisatie los van lef en ondernemingszin dan is HR eigenlijk de belangrijkste pijler. Wanneer je mensen wil aantrekken moet je zorgen dat de rest van het plaatje klopt zoals correcte verloning, groeitrajecten, etc.

Je moet voor verschillende soorten mensen zorgen zodat je personeel blijft. Je kunt geen commercie doen zonder goede mensen en niet enkel met goede mensen kun je commercie doen. Alles moet in evenwicht zijn. Daarom geloof ik in een goed HR-beleid dat niet alleen gaat over instroom maar om het allesomvattende zoals retentie, onboarding etc.

 

5. Mocht je onze dienst bij een ander aanbevelen en wat zou jij dan willen zeggen?

Kort gezegd, Bright Potentials is een enthousiast gedreven team dat veel belang hecht aan meerwaarde genereren en meedenkt met jouw organisatie. We hadden nooit het gevoel dat we een nummer waren. De focus lag echt op ons als organisatie. Het is een aanpak op maat.

Deel via

Laat jouw potentieel niet onbenut

Wij delen onze HR kennis om jouw organisatie te laten groeien.