Man laat iemand aan het woord tijdens een training op het werk

Werknemers zijn het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Zonder hen kun je geen producten  of  diensten  verkopen.  In  deze  tijden  van  ‘war  for  talent’  is  het  dan  ook  uiterst belangrijk om huidige, goede werknemers te behouden. Een eenvoudige manier om werknemers te behouden is training & opleidingen wij leggen uit hoe je dat doet.

Hoeveel kost een vertrekkende werknemer

Het vertrek van een werknemer brengt immers niet alleen heel wat directe kosten met zich mee denk bijvoorbeeld aan de daling van de performantie van het bedrijf en de kosten voor het rekruteren van een nieuwe werknemer. Maar het zorgt ook voor een negatief effect op de werknemers die achterblijven. Zo is de kans dat zij hun ontslag indienen twee à drie keer groter na het vertrek van hun geliefde collega en laat een ontevreden werknemer vaak een negatieve sfeer achter in het team wanneer hij een lange opzegperiode had.

Wij helpen je medewerkers behouden


Training & opleidingen als middel voor behoud

Naast  onder  andere  work-life  balance  en  doorgroeimogelijkheden,  hebben  trainingsmogelijkheden een bewezen, belangrijk effect op retentie. De kans tot het volgen van opleidingen geeft werknemers immers  het  signaal  dat  ze  belangrijk  zijn  voor  de  organisatie  en  dat  men  oog  heeft  voor  hun ontwikkeling.  Trainingsmogelijkheden zorgen dan ook voor meer commitment van de werknemer, wat  uiteindelijk leidt  tot een grotere retentie

Investeren in opleidingsmogelijkheden leidt  dus niet enkel tot meer performante en competente werknemers op korte termijn, maar ook tot werknemers die liever en langer bij de organisatie blijven werken op lange termijn. We kunnen dus eindigen met volgende  stelling:  Hoewel  het  behoorlijk  duur  is  om  alle  werknemers  van  voldoende  training  en opleiding te voorzien, is het nog duurder om ze uiteindelijk te moeten laten gaan.

Wij helpen je medewerkers behouden