Tom Verhulst van Intermat

Intermat is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van bouwmateriaal. Met 5 vestigingen verspreid over Vlaanderen en dankzij de meer dan 25 jaar ervaring in de bouwwereld kunnen ze klanten steeds helpen om de correcte keuze te maken. We spraken met Tom Verhulst CEO en eigenaar van Intermat over zijn ervaring met Bright Potentials.

 

1. Wat heeft onze dienst jou opgeleverd?

Tot op vandaag, veel. We hebben over de volledige groep met Intermat een 65-tal mensen in dienst. Voorheen hadden we geen HR, geen duidelijke functieomschrijvingen of onboarding. Als we een vacature moesten schrijven dan was dat met de natte vinger en op het gevoel afgaan.

Ook de algemene werking van vakantie aanvragen tot ziektebriefjes, kwam ongestructureerd binnen. In principe heeft Bright Potentials ons een heel goede structuur aangeleerd waardoor we veel efficiënter kunnen werken.

Investeer in jouw HR-beleid, ontdek onze diensten >

 

2. Hoe heb jij werken met Bright Potentials ervaren?

Jullie zijn heel dedicated als ik het zo kan zeggen. Je hebt jouw HR-Partner en aan die persoon kun je alles vragen. Het is niet zo dat iedereen een specialiteit heeft. De expertise is echt bij iedereen aanwezig.

Zeker de opbouw om vanuit niks te beginnen tot het uitwerken van een volledig HR-beleid gaf ons ademruimte en vertrouwen. Ook de communicatie onderling verloopt vlot en wanneer we jullie nodig hebben staat Bright Potentials paraat. Kortom ik vind het super.

 

3. Welk aspect vond je het meest waardevol? Of, Wat bevalt jou het meeste aan het product?

Wat ik het belangrijkste vind, is dat iedere functie een duidelijke rolomschrijving heeft. We hebben samen met jullie een teamsysteem gemaakt waarin iedereen duidelijk weet wat hij moet doen. Ook wanneer er iemand nieuw start is er direct een template beschikbaar waar we het juiste profiel kunnen bepalen dat bij Intermat past.

Daarnaast hebben we de afgelopen twee jaar evaluatiegesprekken geïmplementeerd in onze organisatie. Ook begin dit jaar werd iedereen hier bij betrokken van teamleaders tot werknemers om alles zo goed mogelijk voor te bereiden.

Op jullie advies hebben we hier workshops rond gehouden zodat iedereen weet wat hij/zij uit een evaluatiegesprek kan halen en welke feedback ze kunnen meenemen naar de organisatie. Maar ook naast evaluatiegesprekken willen we nu meer inzetten op onboarding zodat nieuwe medewerkers sneller in onze organisatie en bedrijfscultuur worden geïntegreerd.

Investeer in jouw HR-beleid, ontdek onze diensten >

 

4. Wat is de reden dat je gelooft in goed HR-beleid?

Het menselijk kapitaal in jouw onderneming is van groot belang. Zeker als je met veel mensen samenwerkt is het cruciaal. Ik heb mezelf altijd laten omringen door mensen die mij advies konden geven om mijn HR-beleid uit te bouwen.  

Voor Intermat was het van groot belang om een HR-beleid te hebben, we werden te groot om niks te hebben. Daarom is Bright Potentials zo belangrijk voor ons omdat jullie onze partner hierin zijn.

 

5. Mocht je onze dienst bij een ander aanbevelen en wat zou jij dan willen zeggen?

Iemand die niks heeft en die zoals Intermat te klein is voor een vaste HR manager maar te groot om geen HR te hebben is Bright Potentials de ideale oplossing.

We werken toe naar een eigen HR manager maar dan nog zullen blijven gebruikmaken van de diensten en expertise van Bright Potentials. Want kennis delen en uitwisselen blijft van cruciaal belang.

Investeer in jouw HR-beleid, ontdek onze diensten >

Deel via

Laat jouw potentieel niet onbenut

Wij delen onze HR kennis om jouw organisatie te laten groeien.