Wim Van de Velde van Assecure op kantoor bij Bright Potentials

Wat is cruciaal in een samenwerking met een rekruteringspartner? Wij vroegen het aan Assecure tijdens een recent evaluatiegesprek. Want met een team van 25 gemotiveerde medewerkers en een onderneming in volle groei is een vaste rekruteringspartner een must. Wim Van de Velde, bestuurder van Assecure beschrijft de samenwerking met Bright Potentials.

 

Wim, wat is voor jullie essentieel in een goede samenwerking?

Vertrouwen is het sleutelwoord bij een goede samenwerking. De Talent Coaches van Bright Potentials kennen ons ondertussen zeer goed als bedrijf. Ik heb niet het gevoel dat iemand van jullie team ons beter kent dan de andere: alle Talent Coaches zijn even goed op de hoogte van wat er speelt bij ons. Daarnaast blijven continuïteit en betrokkenheid in een samenwerking zeer belangrijk.

Op zoek naar een rekruteringspartner? Neem contact op >

 

Wat vind je zelf de grootste troeven van een job in de verzekeringssector?

Elke dag is het nog steeds boeiend om mensen te helpen en dat geeft veel voldoening. Kijk bijvoorbeeld naar de mensen in Wallonië die getroffen werden door de overstromingen: je kan echt een meerwaarde betekenen. Bovendien kan je elke dag groeien in je functie en bijleren. Zo is Jens, die via jullie opgestart is, in dienst gekomen als schadebeheerder. Hij heeft ondertussen de ambitie om door te groeien richting het commerciële, een stap die wij hem met veel plezier kunnen bieden. Levenslang leren is hier echt op zijn plaats.

 

Waarom kiezen voor Assecure?

De familiale sfeer overheerst en we zijn sterke voorstander van een vlakke structuur en geen hiërarchie. Wij zijn zeker geen micro-managers die de medewerkers controleren of constant op hun vingers zitten te kijken: we vertrouwen erin dat het werk goed gedaan wordt. We zijn toegankelijk want we zitten echt mee in het team. En zoals eerder vermeld vinden we een engagement op lange termijn heel belangrijk: de medewerkers moeten zich goed voelen. Wil je veranderen van functie? Dat kan perfect. En we vergeten zeker ook niet het belang van de nodige fun-factor ?

Op zoek naar een rekruteringspartner? Neem contact op >

 

Hoe zou je Bright Potentials omschrijven als organisatie?

Vertrouwen en transparantie staan met stip op nummer 1. Jullie kennen ons en je kan ergens op bouwen. Wij hebben recent een nieuwe vacature opengesteld en ik moet daar geen woorden aan vuil maken aangezien jullie ons perfect kennen.

 

Vind je dat er gelijkenissen zijn tussen Assecure en Bright Potentials?

Absoluut, we hanteren dezelfde normen en waarden. Vertrouwen met een echte een-op-een relatie, eerlijk, altijd hetzelfde klankbord en steeds behulpzaam.

 

Hoe zie je de toekomst?

Er staan toch wel wat veranderingen op de planning. Anne-Leen is in 2014 opgestart als schoolverlater en nu, 7 jaar later zal ze agent worden bij Assecure. Natuurlijk volgt ze nu de nodige opleidingen als kandidaat-agent om daarna het bedrijf mee te sturen.

Op zoek naar een rekruteringspartner? Neem contact op >

Deel via