Solliciteren

Solliciteren zonder ervaring: hoe pak je het aan?

Je hebt net je fel gegeerde diploma behaald na enkele jaren zwoegen en staat te popelen om de arbeidsmarkt te veroveren. Maar dan stoot je op tal van toffe jobaanbiedingen waar tonnen ervaring vereist is. Laat je hierdoor zeker niet ontmoedigen en gooi al je troeven in de strijd.
Lees meer
Solliciteren

De 6 beste tips om te solliciteren via e-mail

Voor heel wat vacatures dien je vandaag een sollicitatieformulier in te vullen, maar toch is solliciteren via mail ook nog steeds gebruikelijk. Laat dus jouw mail niet zomaar verdwijnen tussen de vele e-mails in de inbox van de recruiter. Bright Potentials geeft je graag advies om eruit te springen.
Lees meer
Carrière
Solliciteren

Ingaan op een jobaanbod? Stel jezelf eerst deze vragen

Na een periode van solliciteren, heb je eindelijk een nieuwe job in het vizier. Je bent op gesprek geweest, er is een klik en je mag beginnen. Fijn! Maar vooraleer je je handtekening onder je contract zet, is het goed om even bij jezelf na te gaan of deze job wel echt bij je past. Bright Potentials legt je 4 kritische vragen voor die je helpen de juiste beslissing te nemen.
Lees meer
Carrière
Solliciteren

Waarom een job in de HR-wereld écht iets voor jou is

Altijd al gedroomd van een job in human resources en nog een laatste duwtje in de rug nodig om te solliciteren? We lijsten graag de voordelen op van werken in deze boeiende wereld. De HR-sector biedt bovendien uiteenlopende mogelijkheden waardoor je vast en zeker een job vindt die perfect aanleunt bij jouw skills.
Lees meer
Carrière
Solliciteren

Welke vaardigheden heb je nodig in de financiële sector?

Naast een diploma wordt veel belang gehecht aan vaardigheden in de financiële sector. Je voorbereiding voor een sollicitatiegesprek speelt daar een heel belangrijke rol in. Je moet jezelf tenslotte ‘verkopen’ tijdens een sollicitatiegesprek. Welke vaardigheden zet je het best in de schijnwerpers tijdens je sollicitatiegesprek? We zetten ze voor jou op een rijtje.
Lees meer
Carrière
Solliciteren

5 tips voor een krachtige elevator pitch

Die goede oude elevator pitch, hoe werkt die nu weer precies? Juist, een krachtige en korte voorstelling van jezelf. Met deze vijf praktische tips kan je alvast aan jouw pitch beginnen sleutelen.
Lees meer
Solliciteren

Hoe stel ik een goede cv op? (incl. template)

Iedere zoektocht naar een nieuwe job start met een goed cv. Hiermee maak je perfecte eerste indruk. Je cv moet goed gestructureerd zijn en moet daarnaast ook in het oog springen van recruiters of hr-verantwoordelijken.
Lees meer
Carrière
Solliciteren

Hoe ziet een job in Life Science er uit?

Life science is een begrip dat je in coronatijden misschien al eens zag passeren. Hoewel de sector – zoals de naam al doet vermoeden – levensnoodzakelijk is, blijft het voor velen een vraagteken wat we nu precies verstaan onder die overkoepelende term. Een extra woordje uitleg…
Lees meer