Op de werkvloer

Het belang van ambassadeurs in de organisatie

Ambassadeurs zijn medewerkers die mee jouw boodschap kunnen verspreiden in hun eigen netwerk. Dit zorgt ervoor dat jouw boodschap een groter bereik krijgt, maar ook als relevanter wordt aanzien. In deze blogpost, geven we meer inzicht in het waarom en hoe alsook 7 tips bij de praktische toepassing ervan.
Lees meer
Op de werkvloer

Zo ga je voor doeltreffende communicatie op de werkvloer

Communicatie: een bijzonder eenvoudig en courant begrip dat een gigantische lading dekt. Het valt niet te ontkennen dat heel veel discussies of verkeerde opvattingen ontstaan door miscommunicatie. Hoe ontstaat die miscommunicatie dan? Waar of wat loopt er verkeerd en kunnen we dit vermijden? We geven je hier graag enkele inzichten en eenvoudige tips mee waarmee je doeltreffend kunt communiceren.
Lees meer
Op de werkvloer

Aan de slag met het evaluatiegesprek

Het evaluatiegesprek, wat doen we daar nu mee? We merken dat verschillende organisaties hun jaarlijkse evaluatiecyclus willen vernieuwen. Ook zien we dat werkgevers een aantal aspecten van het evaluatiegegeven sterk in vraag stellen. Wordt dat nog wel gedaan, evalueren?
Lees meer
Op de werkvloer
Varia

Uitstelgedrag: pak het meteen aan

Iets uitstellen is van alle tijden, maar is de laatste jaren door verschillende factoren zoals meer stress of meer afleiding door sociale media nog steeds aanwezig in ons leven. Wat is de oorzaak eigenlijk van ons uitstelgedrag en hoe gaat ik er het beste mee om? Enkele tips lees je hieronder.
Lees meer
Op de werkvloer
Varia

Hoe zet je in op interne mobiliteit in jouw organisatie?

Inzetten op interne mobiliteit kan de sleutel bieden om de huidige medewerkers gemotiveerd te houden en ze niet te verliezen aan de concurrentie. In deze blogpost leggen we uit waarom inzetten op interne jobrotatie belangrijk is en hoe je als organisatie hiermee van start kan gaan.
Lees meer
Op de werkvloer

Maak kennis met onze nieuwste Potential: Sarah

Sinds kort hebben we een nieuwe collega die wat extra zon op kantoor brengt. Sarah studeerde afgelopen zomer af als master bedrijfspsychologie & personeelsbeleid en begon op 23 augustus vol energie aan haar eerste job als Talent Coach op onze HR-divisie. Tijd om enkele vragen op haar af te vuren.
Lees meer
Carrière
Op de werkvloer

Zelf ontslag nemen, hoe doe je dat?

Wanneer je de knoop doorhakt om te veranderen van werkgever begint er een heel nieuw hoofdstuk in je leven. Graag geven wij jou enkele richtlijnen om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Lees meer
Carrière
Op de werkvloer
Varia

Ontslag? Neem voldoende tijd om het te verwerken

Werk maakt een belangrijk onderdeel uit van ons leven en daarom mag je de impact van ontslag niet verwaarlozen. HR-experts vergelijken het verlies van een job dikwijls met verlies van een dierbare, waardoor je ook bij ontslag door een rouwproces heen moet. Bright Potentials wil je inzicht geven in dit proces, maar is er ook om je terug klaar te stomen voor een nieuwe uitdaging.
Lees meer
Carrière
Op de werkvloer

4 tips om fulltime werken en studeren te combineren

Steeds meer en meer volwassenen kiezen om een (extra) bachelor- of masterdiploma te behalen, naast het uitoefenen van hun job. Geen sinecure. We geven je graag enkele tips om deze combinatie tot een goed einde te brengen.
Lees meer
Op de werkvloer
Varia

Welke teamrol neem jij aan op de werkvloer?

Je bent een echte teamplayer. Al eens geteld hoe vaak je deze zin tegenkomt wanneer je door vacatureteksten scrolt? Spoiler: ontelbare keren! Het mag duidelijk zijn, elk bedrijf wil alleen maar teamplayers aan boord. Maar wat betekent dat dan concreet? En kan je jezelf onderscheiden als teamplayer?
Lees meer