Carrière

Een job als HR Partner: wat kun je verwachten?

Weet jij wat een HR Partner is? We zitten rond de tafel met Jasmien Ingelaere, HR Partner bij Bright Potentials. Ze is intussen 4 jaar aan de slag in het bedrijf en kan ons dus als de beste een blik in het dagdagelijkse leven van een HR Partner gunnen.
Lees meer
Carrière
Solliciteren

Ingaan op een jobaanbod? Stel jezelf eerst deze vragen

Na een periode van solliciteren, heb je eindelijk een nieuwe job in het vizier. Je bent op gesprek geweest, er is een klik en je mag beginnen. Fijn! Maar vooraleer je je handtekening onder je contract zet, is het goed om even bij jezelf na te gaan of deze job wel echt bij je past. Bright Potentials legt je 4 kritische vragen voor die je helpen de juiste beslissing te nemen.
Lees meer
Carrière
Op de werkvloer

Zelf ontslag nemen, hoe doe je dat?

Wanneer je de knoop doorhakt om te veranderen van werkgever begint er een heel nieuw hoofdstuk in je leven. Graag geven wij jou enkele richtlijnen om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Lees meer
Carrière
Op de werkvloer
Varia

Ontslag? Neem voldoende tijd om het te verwerken

Werk maakt een belangrijk onderdeel uit van ons leven en daarom mag je de impact van ontslag niet verwaarlozen. HR-experts vergelijken het verlies van een job dikwijls met verlies van een dierbare, waardoor je ook bij ontslag door een rouwproces heen moet. Bright Potentials wil je inzicht geven in dit proces, maar is er ook om je terug klaar te stomen voor een nieuwe uitdaging.
Lees meer
Carrière
Op de werkvloer

4 tips om fulltime werken en studeren te combineren

Steeds meer en meer volwassenen kiezen om een (extra) bachelor- of masterdiploma te behalen, naast het uitoefenen van hun job. Geen sinecure. We geven je graag enkele tips om deze combinatie tot een goed einde te brengen.
Lees meer
Carrière
Varia

Jouw netwerk uitbreiden in tijden van corona

Sinds maart 2020 is de oude manier van netwerken jammer genoeg niet meer vanzelfsprekend. Een gesprek aangaan op 1m50 is niet altijd evident want congressen, seminaries en fysieke beurzen worden niet meer georganiseerd. Hoe kan jij jezelf on-top-of-mind houden bij mogelijke klanten of partners?
Lees meer
Carrière
Varia

Welke alternatieve verloning bestaat er voor jou?

Loon naar werken, iets wat je heel vaak hoort en voor velen blijft een mooi loonpakket een grote stimulans in hun job. Door de jaren heen is er op vlak van loonbeleid heel wat veranderd. Aan de hand van dit artikel willen we je als werknemer graag wat meer inzicht geven in verloning de dag van vandaag.
Lees meer
Carrière
Solliciteren

Waarom een job in de HR-wereld écht iets voor jou is

Altijd al gedroomd van een job in human resources en nog een laatste duwtje in de rug nodig om te solliciteren? We lijsten graag de voordelen op van werken in deze boeiende wereld. De HR-sector biedt bovendien uiteenlopende mogelijkheden waardoor je vast en zeker een job vindt die perfect aanleunt bij jouw skills.
Lees meer
Carrière
Op de werkvloer

New year, new job? Voor Lisa Neels ging het zo

Wij gingen in gesprek met Lisa Neels, 28 jaar en afkomstig uit Brugge. Lisa zag in 2021 haar kans om te starten in een nieuwe job bij Lima! Ze vond haar kersverse uitdaging met behulp van Talent Coach Ulrike. Wij geven je hieronder graag meer inzicht in de stap die Lisa zette naar haar nieuwe functie en hoe wij haar hier in kon ondersteunen.
Lees meer
Carrière
Solliciteren

Welke vaardigheden heb je nodig in de financiële sector?

Naast een diploma wordt veel belang gehecht aan vaardigheden in de financiële sector. Je voorbereiding voor een sollicitatiegesprek speelt daar een heel belangrijke rol in. Je moet jezelf tenslotte ‘verkopen’ tijdens een sollicitatiegesprek. Welke vaardigheden zet je het best in de schijnwerpers tijdens je sollicitatiegesprek? We zetten ze voor jou op een rijtje.
Lees meer