Jasmien Ingelaere van Bright Potentials poseert voor een foto

Weet jij wat een HR Partner is? We zitten rond de tafel met Jasmien Ingelaere, HR Partner bij Bright Potentials. Ze is intussen 4 jaar aan de slag in het bedrijf en kan ons dus als de beste een blik in het dagdagelijkse leven van een HR Partner gunnen.

 

Eerst en vooral, een job als HR Partner, wat houdt dat in?

Mijn functie is vooral projectmatig georganiseerd. Ik werk samen met verschillende klanten, hoofdzakelijk kleinere KMO’s in West- en Oost-Vlaanderen. Voor hen werk ik verschillende projecten uit die binnen mijn expertise liggen. Dat gaat van het opstellen van een organogram en daaraan gekoppeld functieomschrijvingen tot het uitvoeren van een HR-Scan om de sterke punten en pijnpunten van de organisatie in kaart te brengen. Ook Employer Branding is iets wat vaak terugkeert en waar we samen met de klanten op inzetten.

Ga zelf aan de slag als HR Partner >

 

Hoe ben je in deze rol gerold?

In 2017 ben ik bij Bright Potentials gestart als recruiter, maar gaandeweg kreeg ik de kans om verder te groeien in de richting die mij het best lag. Zo maakte ik de overstap naar een job als loopbaancoach en vervolgens verdiepte ik me steeds meer in de verschillende HR projecten. Op vandaag ben ik 100% aan de slag als HR Partner.

Ulrike Deketele interview Jasmien Ingelaere

Wat zorgt ervoor dat je deze job graag doet?

Het is een job met heel veel afwisseling: de ene dag zit je rond tafel met de klant en geef je een workshop, de andere dag werk je achter je computer een volledige HR scan uit. Die afwisseling tussen advies geven aan klanten en back-office kunnen werken is heel fijn. Daarnaast kan je veel bijleren dankzij het projectmatige aspect. Je maakt telkens opnieuw kennis met nieuwe organisaties, andere mensen en dat zorgt voor een ruimere blik.

Ga zelf aan de slag als HR Partner >

 

Hoe is het om als HR Partner voor Bright Potentials zelf te werken?

Het leuke aan Bright Potentials is dat je heel wat groei- en ontwikkelingsmogelijkheden krijgt. Samen met het management bekijk je steeds wat je graag en goed doet, zodat je jezelf in die richting verder kan ontplooien als consultant.

Daarnaast is er ook veel begrip voor de mens achter de werknemer in ons bedrijf. We kunnen steeds bij één van onze drie “powervrouwen”  terecht. “Samen” is één van onze waarden en die is niet zomaar gekozen. In ons team delen we heel wat kennis en gaan we voor collectieve doelstellingen. Bovendien zorgt de fijne sfeer er ook voor dat we elk de ruimte hebben om onze eigen expertise uit te bouwen volgens ons interesseveld.

Ook zin gekregen in een job als HR Partner? We hebben nog ruimte voor meer expertise! Wil jij jouw kennis op vlak van HR delen met ons team én onze klanten, ga dan zelf aan de slag als HR Partner bij Bright Potentials.

Deel via